ÎNCEPE MODERNIZAREA CINEMATOGRAFULUI

0
52

Cinematograful Dacia, construit şi dat în folosinţă înainte de 1989, a făcut obiectul unui îndelung şir de procese în Justiţie după ce, statul l-a trecut în proprietatea municipalităţii buzoiene.

Obiectivul trebuia predat de către Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Bucureşti care l-a primit în proprietate după 1990, către Primăria Buzăului în baza unor legi ulterioare care. Predarea-primirea obiectivului s-a tergiversat însă ani în şir, iar între timp a fost încheiat un contract între RADEF şi o societate privată, care a preluat sala şi a desfăşurat diferite activităţi şi a iniţiat o serie de investiţii.

Însă Primăria Buzău a câştigat procesele irevocabil şi definitiv şi a intrat în posesia sălii. Municipalitatea a făcut mai multe demersuri și are de gând să-l modernizeze pentru a-l aduce la cele mai ridicate standarde.

Pentru proiectul de modernizare a cinematografului, Primăria intenționează să atragă fonduri europene și să  se ocupe în detaliu de refacerea obiectivului. Proiectul a fost deja întocmit, iar de anul viitor aici se vor putea ține conferințe, spectacole, piese de teatru sau se vor putea viziona filme. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ