Începe operațiunea MOV! Mii de miei vor fi sacrificați în preajma sărbătorilor

0
50

Dacă in anii trecuti ne plângeam că mieii sunt mult prea mari si cântăresc aproape cât o oaie, în acest an lucrurile stau cu totul altfel. Pastele vine mai devreme anul prin urmare, mieii sunt foarte mici. Însă chiar și așa, în Buzău vor fi sacrificati pentru Paști peste 250 de mii de miei. In plus, si anul acesta, Institutia Prefectului a infiintat o comisie din care fac parte majoritatea institutiilor implicate in actiunile de control din aceasta perioada.
Protecția Consumatorilor, Direcția de Sănătate Publică și Direcția Veterinară pe deoparte alături de inspectoratele de poliție, jandarmi și pompieri se vor asigura că buzoienii vor petrece în siguranță sărbătorile pascale. Prefectura Buzău a solicitat autorităților să demareze controale cu precădere în domeniul alimentar astfel încît să nu fie afectată sănătatea consumatorilor.
Direcția Sanitar Veterinară a început deja controalele iar neregulile nu au întâriziat să apară. În urma verificărilor au fost descoperite alimente depozitate în locuri neadecvate, inslalubre și angajați care nu respectau măsurile minime de igienă atunci cînd manipulau alimente perisabile.
Reprezentanții DSV recomandă consumatorilor să fie vigilenți în momentul în care fac cumparaturile pentru masa de Pasti. Cel mai bine ar fi să cumpere doar din locurile autorizate. Anul acesta vor fi sacrificati 250 de mii de miei
Carnea de miel, ouăle și vopselurile de ouă sunt printre produsele cele mai căutate în această perioadă. Inspectorii vor controla și magazinele care pun la vînzare dulciuri, produse de post, băuturi răcoritoare sau alcoolice.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ