ÎNCEPE RENOVAREA SPITALULUI BRĂTIANU

0
248

În foarte scurt timp vor fi demarate lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital Brătianu. În funcţie de evoluţia vremii, muncitorii vor deschide şantierul, în două-trei săptămâni. Conducerea Consiliului Judeţean a discutat recent cu reprezentanţii firmei de construcţii ce a câştigat licitaţia cu privire la ultimele detalii ale proiectului.
Renovarea clădirii fostului spital Brătianu poate începe. Toate procedurile prealabile au fost încheiate, iar firma de construcţii care a câştigat licitaţia urmează să înceapă lucrările în aproximativ trei săptămâni, sau chiar mai devreme, dacă vremea o permite.
Clădire simbol a municipiului Buzău, fostul spital Brătianu, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, va fi reabilitată printr-un proiect cu finanţare europeană. La finalul lucrărilor va căpăta o nouă destinaţie. Acolo va funcţiona un centru muzeal, ce va păstra denumirea I.C. Brătianu, în cadrul căruia vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice. Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci şi zona de jur-împrejurul imobilului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ