Începe sezonul incendierilor de terenuri

0
14

Prefectura propune permisul de lucru cu foc
Prefectura Buzău a găsit o soluție pentru a preveni incendiile de vegetație uscată care au devastat anul trecut județul. Potrivit prefectului Daniel Țiclea, fermierii ar putea solicita un permis în baza căruia să poată efectua curățarea terenului agricol prin foc. Operațiunea ar urma să fie supravegheată astfel încât incendiul să nu scape de sub control.
Un astfel de permis a fost deja eliberat într-o comună din județul Buzău care s-a confruntat în trecut cu incendii de vegetație uscată.
De departe în anul 2022 cea mai grea intervenție a fost cea înregistrată pe Dealul Istrița. Incendiul a fost atât de puternic încât pompierii s-au luptat cu flăcările zile în șir. Două aeronave C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost configurate pentru misiuni de stingere.
Comisarii de mediu au arătat la acel moment că în urma incendiilor devastatoare care au avut loc pe Dealul Istrița, au fost afectate mai multe specii protejate de mamifere și insecte, dovedind astfel amploarea dezastrului ecologic.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ