ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR, SUB SEMNUL INCERTITUDINII

0
130

Vor purta elevii masca la ore? Vor avea spațiu suficient în clase? Vor începe toți copiii școala? Acestea sunt întrebările pe care părinții și copii și le pun cu aproximativ șase săptămâni înainte de începerea anului școlar 2020-2021. Din primele concluzii trase de conducerea, Inspectoratului Şcolar reiese faptul că peste 65% dintre școlile din Buzău vor începe anul cu elevii în clasă, în condiții de maximă siguranță, atât pentru ei, cât și pentru profesori.
Până la începutul acestei săptămâni, directorii școlilor din Buzău au avut termen să prezinte Inspectoratului Școlar o situație clară cu privire la organizarea începutului de an de învăţământ. La Şcoala Nr. 11, din Buzău se, caută soluții pentru ca toți elevii să beneficieze de condițiile cerute de autorități. Se elimină dulapurile din clase, chiar și pereții sunt demolați, astfel încât să se poată oferi elevilor respectarea distanțării legale de 1,5 m între bănci. Cert este că aici clasele terminale și cele pregătitoare, vor începe şcoala în condiții normale.
Atât profeșorii cât și părinții sunt de accord că un copil nu poate învăța on-line la fel cum ar studia dacă ar fi față în față cu cadrul didactic, asadar se fac eforturi ca la Scoala 11, aproximativ toți elevii să vină la școală, respecând condițiile igienice și de distanțare.
Potrivit legii, masca, la momentul acesta, este obligatorie. Însă, stocurile sunt pe terminate, iar scoala nu poate impune părinților să trimita copii la școală cu două măști pe zi.
Aceste scenarii sunt la stadiul de proiect, însă, vor fi analizate amănunțit de către conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău și vor fi trimise mai departe ministrului Educaţiei, iar în funcție de necesități se vor face propuneri către Minister.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ