ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR PE TIMP DE PANDEMIE

0
84

Început de an școlar fără îmbrățisări,fără flori şi fără slujbe în curtea instituțiilor de învăţământ, dar cu mască și distanțare socială. Aşa au început copiii buzoieni anul școlar 2020-2021. Pentru elevi, începutul de an școlar, însemna, până acum îmbrățisările și bucuria reîntâlnirii cu colegii și dascălii. Bucuria a rămas, dar îmbrățisările,nu! Și asta nu e tot, copiii trebuie să păstreze distanța și să poarte mască de protecție. Greu de acceptat, dar unde e lege, nu e tocmeală. Pandemia a schimbat regulile începutului de an școlar, iar copiii, părinții și profesorii au fost nevoiţi să se adapteze. Dis-de-dimineață, curțile școlilor din Buzău au primit mai puțini elevi, decât în mod obişnuit, din cauza regulilor impuse de pandemie. Elevii au intrat în curtea școlii, la ore diferite, în funcție programul conceput în așa fel încât să se evite aglomerația. De aseamenea, părinții nu au intrat toți în incinta școlii, majoritatea au fost nevoiți să iși privească copii prin gard.
Cel mai greu a fost pentru cei care au pășit pentru prima dată în curte fără a se ține de mâna părinților. Însă, Teo, un puști care începe clasa întâi, aştepta cu nerăbdare să se întâlnească cu doamna învățătoare.
Așadar, începând de luni elevii vor veni în sălile de clasă, în baza unui program anunțat din timp, cu mască pe față, cu păstrarea distanței sociale și cu respectarea unor circuite speciale.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ