ÎNCEPUT DE SEMESTRU, ÎN MEDIUL RURAL

0
253

A sunat clopoțelul pentru elevii buzoieni. După aproape trei luni de cursuri on-line, copiii se întorc în bănci, respectând regulile de igienă și distanțare socială. Cei 360 de elevi ai Școalii Gimnaziale „Nicolae Ioan Jilinschi”, din Vernești, au așteptat cu nerăbdare să își reîntâlnească colegii și dacălii. Pe mulți dinre ei îi așteaptă un examen.
În cadrul celor 484 de unități de învățământ din Buzău pregătirile pentru primirea celor mici a fost prioritatea zero. La Școala Gimnazială „Nicolae Ioan Jilinschi”, din Vernești,luni toți elevii au fost prezenți la cursuri, începând de la clasele de grădiniță până la cele terminale. Cei mai entuziasmați sunt copii claselor pregătitoare. La Grupa Steluțelor cei 25 copii o ascultă cu atenție pe doamna învățătoare.
Prima zi de școală din semenstrul doi a început cu emoție și pentru clasele terminale. Elevii clasei a VIII-a din cadrul Școalii Gimnaziale, sunt conștienți că îi așteaptă zile grele de muncă pentru a trece cu bine peste primul examen din viața lor, Evaluarea Națională.
Deși fac parte din generația calculatoarelor, tinerii susțin că preferă să vină la școală, respectând cu riguozitate regulile impuse de pandemie.
Școala Gimnazială din Vernești se află în scenariul verde, drept urmare cursurile se vor desfășura în clasă, începând de luni. Scenariul de funcționare al unității de învățământ se poate modifica la 14 zile, în funcție de situația epidemiologică la nivelul localității.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ