INCIDENT ANCHETAT DE AVOCATUL POPORULUI

0
103

Incidentul de la Liceul Costin Neniţescu de la sfârşitul anului trecut, când plafonul unei săli de curs s-a prăbuşit, în timpul orelor, a fost anchetat de Avocatul Poporului. Reprezentanţii instituţiei au vizitat unitatea de învăţământ, unde au constatat numeroase nereguli, inclusiv probleme de comunicare. Pentru remedierea acestora au fost emise unele recomandări.
Serioase probleme de ordin administrativ, dar şi de comunicare au fost constatate cu ocazia unei anchete la Liceul Tehnologic Costin Neniţescu, unde, la sfârşitul anului trecut un tavan fals s-a prăbuşit într-o clasă. Ancheta a fost desfăşurată, după producerea incidentului, de reprezentanţii Avocatului Poporului de la Biroul Teritorial Ploieşti, instituţie la care este arondat Buzăul. Aceştia s-au sesizat din oficiu şi au deschis propriul dosar de cercetare, în paralel cu cele ale altor autorităţi competente.
Având în vedere că Liceul Costin Neniţescu a fost mutat la începutul anului şcolar la Liceul de Meserii şi Servicii şi funcţionează în spaţii comune cu acesta, reprezentanţii Avocatului Poporului au solicitat conducerilor celor două instituţii de învăţământ să colaboreze pentru remedierea deficienţelor constatate.
Reamintim că, în luna decembrie a anului trecut, un plafon de rigips s-a desprins şi a căzut într-o sală de clasă. Plăcile din tavan au cedat din cauza unui videoproiector ce era prins de acestea. Din fericire, nici un elev nu a fost rănit.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ