ÎNCURAJAȚI SĂ MUNCEASCĂ

0
36

Tinerii cu dizabilități ar putea beneficia de un spațiu în care să-și expună și să comercializeze diferitele produse pe care le confecționează. Inițiativa a ajuns pe masa consilierilor locali și are drept țintă încurajarera acestei categorii de buzoieni să muncească. Astfel am putea să nu mai vedem persoane cu handicap care cerșesc sau care dorm pe străzi, reușind să-și câștige existența prin propria muncă.
În prezent, tinerii cu dizabilități trăiesc cu puțin peste 350 de lei pe lună. O sumă extrem de mică în comparație cu nevoile lor. Printre aceștia sunt și persoane care confecționează cu propriile mâini diferite produse, dar pe care nu reușesc să le comercializeze pentru că nu au un spațiu de expunere. În acest sens, Ionica Tarău, reprezentant al unei cunsocute asociații a tinerilor surzi, a venit cu inițiativa ca Primăria să pună la dispoziția acestor tineri un spațiu care să funcționeze drept atelier.
Inițiativa urmează să ia forma unui proiect de hotărâre. Practic, dacă acesta va fi aprobat, persoanele cu dizabilități vor avea un spațiu permanent în centrul orașului în care vor confecționa produse handmade și le vor expune spre vânzare. Ideea nu a fost repinsă de primarul Constantin Toma, care crede că persoanele cu dizabilități trebui încurajate.
În următoare ședință a Consiliului Local Municipal, proiectul inițiat de Ionica Tarău se va afla pe masa aleșilor locali. Propunerea va fi analizată și dacă va fi considerată oportună, va fi aprobată de consilieri.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ