ÎNDEMNAȚI LA LECTURĂ

0
178

Idee inedită a unui preot din Buzău. Acesta a înființat în fața bisericii unde slujește o mică bibliotecă în aer liber. Pe un raft de lemn a așezat zeci de cărți donate de enoriași, care practic îi ademenesc pe trecători la lectură. În plus, cititorii sunt invitați să servească și fructe proaspete.
Într-o lume dominată de tehnolgie, dar în care auzim tot mai des îndemnuri la lectură care rămân doar la stadiul de vorbe, un preot din Buzău a trecut la fapte și vrea să-i readucă pe enoriașii săi și numai, în preajma cărții. Preotul a înființat o mică biblioteca în aer liber și îi învită pe trecători la vină la raft, să aleagă un volum, apoi să restituie cartea. Volumele erau donații ale enoriașilor care stăteau de mai multă vreme într-o încăpere a bisericii. Preotul s-a gândit să le facă utile și să le pună la îndemâna buzoienilor.
Biblioteca din fața bisericii Sfântul Dumitru funcționează și după un regulament. Acesta este deschisă de luni până vineri de la orele 8 la 16, iar sâmbătă și duminica până la ora 11. Cei care vor să lectureze trebuie să împrumute cartea, să citească toate paginile și să o povestească și prietenilor. Cartea trebuie restituită. În plus, cititorii sunt răsplătiți și cu fructe proaspete.
Acțiunea preotului nu a rămas fără ecou în rândul enoriașilor. Oamenii din împrejurimi au rămas plăcut surprinși de ideea părintelui și chiar au fost curioși să vadă dacă vreun trecător împrumută cărți de la biblioteca de la biserică.
Părintele Romeo Ene îndeamnă enoriașii să doneze cărți, iar în curând dorește să organizeze la biserica Sfântul Dumitru un cenaclu literar.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ