INEL PENTRU BICILIȘTI ÎN JURUL CRÂNGULUI

0
29

Odată cu interzicerea circulaţiei auto în Parcul Crâng, municipalitatea va rezolva şi problema conflictului mocnit dintre bicicliştii care foloseau pista ce înconjoară heleşteul şi oamenii care străbat pe jos respectiva alee. Pentru iubitorii mersului pe bicicletă se va amenaja o pistă specială ce se va întinde pe o distanță de 5 km, iar pista din jurul heleșteului va fi desființată pentru ca buzoienii ieșiți la plimbare să aibă mai mult spațiu.
Interzicerea circulației mașinilor în Crâng va aduce noutăți și pentru iubitorii mersului pe bicicletă sau pe jos. Buzoienii s-au plâns că, odată cu amenajarea pistei de biciclete în jurul heleștelului din Crâng, spațiul nu mai este suficient şi pentru biciclişti şi pentru pietoni. În aceste condiții, municipalitatea a căutat soluții astfel încât să împace ambele tabere. După asfaltarea aleii care uneşte patinoarul cu zona Obeliscului şi amenajarea unei piste de biciclete, aleea care înconjoară heleşteul va deveni exclusiv pietonală. De cealalată parte, bicicliştii vor avea la dispoziţie un inel dedicat lor, în lungime de circa 5 kilometri, pe traseul Calea Eroilor-Patinoar-Obelisc-zona unităţilor ¬mi¬litare din Crâng-Strada Ge¬neral Grigore Baştan-Spitalul Judeţean-Stadion-Calea Eroilor.
Modificările vin în contextul în care în Crâng nu se va mai putea ajunge cu mașina. Autoturismele vor putea fi parcate în locurile amenajate în apropiere de poarta parcului, iar de acolo se va merge pe jos sau cu biciclete. Autoritățile spun că această măsură are și rolul de a încuraja buzoienii să facă mai multă mișcare în aer liber.
Pe aleea ce duce de la patinoar spre Crâng a început asfaltarea, urmând ca, după finalizarea lucrărilor, să se facă trasarea marcajelor pentru pista de biciclete.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ