INFORMAȚII LA COLȚUL STRĂZII

0
71

Premieră națională, la Buzău. Primăria a inaugurat patru panouri digitale de informare. Acestea au fost amplasate în mai multe puncte aglomerate din oraș. Cetățenii pot afla informații legate de transportul în comun, de proiectele municipalității, precum și avariile apărute la rețelele de apă, electricitate sau gaze.
O idee împrumutată din Israel și pusă în practică la Buzău. Este vorba despre panouri digitale amplasate în patru zone aglomerate din oraș și care vin în sprijinul cetățenilor, dar și al turiștilor. Practic, cu un simplu clic, buzoienii pot afla informații legate de mersul trenurilor, orarul de circulație al autobuzelor, precum și proiectele municipalității.
Ideea a fost împrumutată de primarul Constantin Toma, în urma unei vizite de lucru în Israel. Anul acesta au fost montate patru panouri digitale de informare, unul la Primărie, la Bazar, la Gară și la Crâng. Anul viitor, astfel de panouri ar urma să fie montate în toate stațiile din municipiul Buzău.
Oamenii care au trecut miercuri prin zona centrală a orașului s-au oprit și au verificat modul în care funcționează panourile. Buzoienii se arată încântați, mai ales că au la dispoziție informații utile, în timp real.
Primăria Buzău a plătit aproape 5 mii de euro pentru fiecare panou electronic de infomații.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ