INFRACŢIUNILE DE SPĂLARE A BANILOR, ÎN CREŞTERE

0
195

Infracţiunile de fals şi spălare a banilor au fost cele mai frecvente fapte penale de natură economico-finaciară săvârşite anul trecut la Buzău. La acest capitol s-a înregistrat, de altfel, o creştere a numărului de infracţiuni, potrivit bilanţului Inspectoratului de Poliţie Judeţean pe anul 2018.
Poliţiştii de la Economic au constatat 389 de infracțiuni, la acestea adăugându-se 120 de infracţiuni, în dosare penale ce au fost declinate de către formaţiunile de profil. Pe genuri de fapte s-a înregistrat o creştere a numărului de infracţiuni constatate, în ceea ce priveşte infracţiunile de fals, infracţiunile prevăzute de Codul Fiscal și infracţiunile de spălarea banilor.
În ceea ce priveşte evaziunea fiscală, în anul 2018, poliţiştii buzoieni au constatat 96 infracţiuni, cu un prejudiciu cauzat la finalizare de peste 5 milioane de lei, prejudiciu ce a fost recuperat în proporţie de aproximativ 45%. Pentru contrabandă cu ţigări, au fost întocmite 15 dosare penale, iar 3 persoane au fost reţinute.
Pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul bancar, atât în ceea ce priveşte fraudele bancare, cât şi în domeniul emiterii de instrumente bancare, s-au constatat 29 de infracţiuni, prejudiciul cauzat fiind de aproape 600 de mii de lei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ