Infracţiunile economice, în creştere

0
78

A crescut numărul de infracţiuni economice anchetate de Poliţie. În primul trimestru al acestui an, au fost constatate cu peste 15 % mai multe fapte, în special de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.
Criminalitatea economico-financiară este în creştere în judeţul Buzău. Potrivit unui raport de activitate al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în primul semestru al anului 2019, activitatea de sesizare a infracţiunilor de natură economică a înregistrat o creştere de aproximativ 15% faţă de perioada similară a anului trecut. Creşterea numărului de fapte, se poate observa, în special la evaziunea fiscală, înşelăciune, fals şi infracţiunile de serviciu. Poliţiştii au analizat şi activitatea desfăşurată în domeniul evaziunii fiscale, în cursul anului trecut, iar din analiză rezultă că prejudiciul cauzat de aceste infracţiuni a depăşit 3 milioane de lei. Reprezentanţii Poliţiei spun, însă, că prejudiciul a fost în mare parte recuperat.
În ceea ce priveşte activitatea poliţiştilor de investigarea fraudelor pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul contrabandei, transportului şi comercializării produselor din tutun, în anul 2019 au fost confiscate aproximativ 60.000 de ţigarete şi 5 kilograme de tutun vrac. Totodată, polițiștii au desfășurat activități în 7dosare penale în acest domeniu, în care s-au efectuat cercetări împotriva a 7 persoane din care 2 în stare de reţinere.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ