INFRACTOR PERICULOS, PRINS O URMĂRIRE CA-N FILME

0
661

Un bărbat din județul Buzău a fost arestat, sâmbătă, după ce a comis o serie de tâlhării și infracțiuni cu violență. Printre altele, individul și-a bătut un cunoscut după care a violat-o concubina acestuia și a obligat-o să-l însoțească. Polițiștii au reușit să îl prindă după o urmărire ca-n filme, individul fiind găsit într-o pensiune din Sinaia.
Polițiștii l-au reținut, sâmbătă dimineață, pe un bărbat în vârstă de 35 de ani, suspectat că a comis mai multe infracțiuni cu violență în decurs de numai câteva ore. Bărbatul s-a dezlănțuit vineri seara, după ce și-a jucat în picioare un prieten în gara Buzău. Apoi și și-a adus aminte că un cunoscut din Merei îi datorează niște bani. După ce a ajuns la domiciliul acestuia, l-a bătut, l-a jefuit și i-ar fi violat concubina. În dimineața zilei de 1 februarie, victima, un bărbat de 34 de ani din comuna Merei a apelat numărul de urgențe 112 și a sesizat că a fost victima unei agresiuni. Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, fiind demarate verificări pentru clarificarea situației și identificarea persoanei indicată de apelant. Din cercetările efectuate a rezultat că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, de 35 de ani, din comuna Smeeni, județul Buzău, care, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie ar fi mers la domiciliul reclamantului pentru clarificarea unor neînțelegeri legate de restituirea unei sume de bani. Ulterior, discuțiile au degenerat, iar tânărul de 35 de ani l-ar fi agresat pe bărbatul din Merei și, sub amențări, ar fi întreținut relații sexuale cu concubina acestuia. La plecare acesta ar fi luat mai multe bunuri și sume de bani din locuință și ar fi forțat-o pe femeie să-l însoțească, amenințând-o în continuare cu acte de violență. Bănuitul s-a deplasat, împreună cu victima, pe raza orașului Sinaia, din județul Prahova. Din investigațiile efectuate s-a stabilit că bărbatul din Smeeni ar fi agresat în cursul aceleiași zile, pe fondul unei altercații sponane, un alt tânăr, pe care îl întâlnise în zona gării din municipiul Buzău. Tot în cursul zilei de vineri, agresorul ar fi sustras dintr-o societate din comuna Săhăteni mai multe bunuri, prejudiciul fiind estimat la 15.000 de lei.
Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, bărbatul de 35 de ani a fost depistat pe raza orașului Sinaia și, cu intervenția Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost ridicat dintr-o unitate de cazare de pe raza localității, unde se cazase împreună cu femeia de 26 de ani. El a fost preluat și condus pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.
Împotriva sa a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, furt calificat, distrugere, violare de domiciliu, tâlhărie calificată și lipsire de libertate. Bărbatul a fost prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și urmare sesizării instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ