ÎNFRĂŢIŢI CU RAIONUL SOROCA

0
89

O delegaţie formată din primari, consilieri şi şefi de instituţii, din Raionul Soroca-Republica Moldova a participat astăzi, la Consiliul Judeţean, la o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din Buzău. Cu această ocazie au fost semnate acorduri de înfrăţire între comune din judeţul Buzău şi din Raionul Soroca.

Bunele relaţii dintre autorităţile judeţului Buzău şi cele moldoveneşti din Raionul Soroca au fost parafate astăzi prin senmarea unor acorduri de înfrăţire între localităţi de pe cele două maluri ale Prutului. Evenimentul a avut loc la Consiliul Judeţean, unde s-a desfăşurat şi o şedinţă comună a reprezentanţilor unor unităţi administrativ-teritoriale din Buzău şi Soroca.

La mijlocul lunii septembrie, în preajma Cetății Soroca s-a desfășurat Festivalul Naţional al Mărului, organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova, în comun cu agenţi economici din țară și Consiliul raional Soroca. Prezent a fost și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.  Şi luna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a fost în Republica Moldova. El s-a întâlnit cu omologul său moldovean și cu cadre medicale ale spitalului raional Soroca. În cadrul întrevederii Consiliul Județean Buzău a donat unității spitalicești aparatură medicală necesară îngrijirii bebelușilor. Este vorba despre trei incubatoare și trei injectomate, necesare asigurării unui mediu potrivit și tratamentului nou-născuților, care au fost donate de administrația județeană buzoiană medicilor din Soroca.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ