ÎNGHESUIALĂ MARE LA ADĂPOST

0
43

Centrul de Zi şi de Noapte este la acest moment, arhiplin. Asta în condițiile în care, la nivelul judeţului Buzău, în ultimele nopţi temperaturile au fost extrem de scăzute iar oamenii legii au dus la Centru mai multe persoane, pentru a le feri de frig. La acest moment, în unitatea de cazare sunt 56 de persoane, cu peste 30 mai multe față de capacitatea normală a centrului. Pentru nu a suferit de frig, oamenii au fost culcați inclusiv pe saltele aflate pe holurile centrului, în condițiile în care în camere nu mai erau paturi disponibile.

Oamenii străzii sunt cazaţi în centru abia după ce sunt consultaţi medical, pentru a se preveni răspândirea unor boli cronice. Reprezentanții instituţiei fac apel către toţi buzoienii, ca mai ales în nopţile geroase ale iernii, să semnaleze cazurile sociale. În cele mai multe situații, oamenii străzii apelează la serviciile Centrului de Urgenţă de Zi şi de Noapte doar în nopţile foarte reci, pentru ca apoi să revină pe stradă.

Cele mai multe persoane aflate în prezent, în Centrul de Zi şi de Noapte sunt din municipiul Buzău, însă există și unii oameni ai străzii care, deși au domiciliul în alte județe, își fac veacul în orașul nostru.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ