INIȚIATIVE ȘI CRITICI

0
21

Romașcanu, Lungu și Țepeluș, activi în Parlament
Elevii ar putea beneficia de vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziția de bunuri și servicii culturale. Inițiativa a fost dezbătută în Comisia pentru învățământ din Parlament, susținută și de deputații buzoieni Laurențiu Țepeluș și Romeo Lungu. Pe de altă parte, atacurile PSD împotriva guvernării continuă prin vocea senatorului Lucian Romașcanu.
Tichetele valorice ar putea fi acordate fiecărui elev din învățământul preuniversitar, urmând a fi folosite pentru achiziția de cărți, bilete și abonamente la teatru, operă, balet, muzee, expoziții, galerii de artă, biblioteci, lecții de dans ori pentru vizite în parcuri naționale și la diverse monumente. Potrivit deputatului Laurențiu Țepeluș:

„Voucherul cultural este cheia unei Românii educate. Dezvoltarea personală în plan cultural este singura cale bătătorită în secole de civilizație autentică. Pentru a deveni Om, orice copil trebuie să aibă posibilitatea de a accesa fondul cultural sub toate aspectele sale”.
România se află pe ultimul loc la lectură în Uniunea Europeană, iar în rândul adolescenților rata analfabetismului funcțional depășește 40%. 32% dintre copii sunt sub pragul sărăciei. Interesul pentru carte, teatru, operă sau alte medii de exprimare culturală este blocat de lipsa posibilităților financiare.

„Acordarea acestor vouchere le-ar oferi elevilor posibilitățile financiare necesare pentru a participa la diverse acte culturale. Banii investiți astăzi în educația elevilor se vor vedea în viitor într-o generație mai bine pregătită, capabilă să facă față provocărilor”, este de părere deputatul buzoian Romeo Lungu.
Inițiativa aparține Societății Civile și are 53 de semnatari, printre care scriitorii Petre Stelian și Florin Iaru, jurnalistul Liviu Mihaiu, dar și fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru. Pe lângă proiecte, Partidul Social Democrat nu uită nici de atacuri împotriva guvernării.

“…PNL A PIERDUT ALEGERILE
Plecând de la acest adevăr enunțat de un vicepreședinte al PNL, doamna Gorghiu este cea care a ales pocăința, se impune un singur lucru, URGENT:
PNL + USR + UDMR PLECAȚI DE LA GUVERNARE …!”, a scris pe FACEBOOK, Lucian Roma;canu, senator PSD.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ