ÎNSCRIERI LA GRĂDINIŢE

0
125

Au fost aprobate metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, în perioada 1 septembrie -31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională în perioada 1-23 martie. Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. Afișarea în fiecare unitate de învățământ a circumscripțiilor școlare, a planului de școlarizare propus și a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie.

DORA GAITANOVICI PE LOCUL 6 LA EUROVISION

Buzoianca Dora Gaitanovici s-a clasat pe locul 6, cu 1415 voturi în finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2018.  Ea este unul dintre cei 15 concurenți care a evoluat în duminică seară în finala pentru concursul Eurovision, care va avea loc la Lisabona. Dora Gaitanovici a concurat cu melodia „FĂRĂ TINE”, compusă de ea. Dora, în vârstă de 17 ani, a primit și multe aprecieri din partea juriului. România va fi reprezentată la Eurovision 2018, de trupa „The HUMANS”, cu piesa „Goodbye”, în finala care va avea loc în luna mai.

COMUNA PADINA ȘI-A APROBAT BUGETUL PE 2018

Aleșii locali au adoptat, în ultima ședință a Consiliului Local Padina, bugetul pentru anul 2018, care este de peste 3.560.000 de lei. Din această sumă, respectiv peste 2.900.000 de lei vor fi distribuiți, în mare parte, către administrația locală, asistență socială, iluminat public, învățământ precum și în balastare drumuri și asfaltări. Din cei 650.000 de lei din bugetul primăriei alocate pentru cheltuielile de dezvoltare, 450.000 de lei vor fi folosiți pentru unele investiții importante. Vorbim despre înființarea unui punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Buzău, care va fi dotat cu o ambulanță SMURD dar și cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, depozit de lemne precum și realizarea unui teren de sport la Școala nr. 1, din comuna Padina.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ