INSPECŢII NEANUNŢATE, DUPĂ REZULTATELE LA SIMULARE

0
339

Inspecţii şcolare intensificate, în urma rezultatelor dezastruoase de la simularea examenului de Evaluare Naţională. Inspectorii de specialitate vor merge neanunţaţi în şcolile unde s-au obţinut cele mai multe note slabe şi foarte slabe, pentru a verifica modul în care profesorii le predau elevilor.
Conducerea Inspectoratului Şcolar a decis să ia măsuri urgente, ca urmare a rezultatelor foarte slabe obţinute de elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a la simularea exemenului de Evaluare Naţională. Inspectorii de specialitate vor merge în şcolile unde elevii s-au dovedit total nepregătiţi pentru examen, şi vor asista la ore.
Spre deosebire de inspecţiile obişnuite, care sunt anunţate din timp, iar profesorii au timp să se pregătească, de această dată, vizitele inspectorilor vor fi neanunţate. Aceste inspecţii au început deja, iar surprizele nu au întârziat să apară.
Elevii claselor a șaptea și a opta au susținut, luna aceasta, simularea la Evaluarea Națională. Rezultatele au venit la finalul săptămânii trecute și au fost dezastruoase, la nivelul județului Buzău. 39,55% dintre elevii de clasa a șaptea au reușit să obțină o notă de promovare, la matematică şi 66,4 %, la Limba română. În cazul celor de clasa a opta, rata de promovare a fost de 35,8 procente, la Matematică şi 71% la Română. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în unitățile de învățământ din zona rurală, unde s-a înregistrat şi un absenteism ridicat. Pe de altă parte, însă, au fost şi copii care au luat note de zece, inclusiv, din mediul rural. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ