INSPECTORII DSP LA TABĂRA DE LA ARBĂNAŞI

0
226

Fosta tabără şcolară de la Arbănaşi, unde autorităţile judeţului au decis să înfiinţeze un centru de carantină pentru persoanele cu risc crescut de transmitere a infecţiei cu coronavisrus corespunde normelor de igienă şi dispune de toate utilităţile. Este concluzia inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică ce au fost la faţa locului, pentru a se asigura că spaţiul este funcţional.
O echipă de la Direcţia de Sănătate Publică a inspectat tabăra de la Arbănaşi pentru a se convinge că spaţiul ales de autorităţi ca centru de carantină pentru persoanele cu risc de coronavirus, este corespunzător din punct de vedere al condiţiilor de igienă. După vizita la faţa locului, inspectorii DSP au stabilit că centrul poate deveni funcţional. Ei au făcut şi câteva fotografii pe care le-au ataşat unui comunicat de presă pe care l-au emis în urma inspecţiei.
“În urma deplasării, în data de 12.02.2020 a conducerii instituţiei împreună cu medicul epidemiolog la locaţia stabilită prin Hotărârea de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din data de 10.02.2020, s-a constatat că acest spaţiu corespunde normelor de igienă şi poate deveni funcţional în orice moment, acesta dispunând de toate utilităţile. Alăturat, pentru întărirea celor afirmate ataşam şi fotografiile de la faţa locului.”, se arată în comunicatul de presă al DSP Buzău.
Lipsa condiţiilor de la Tabăra Arbănaşi a fost invocată de primarul comunei Beceni, Laurenţiu Constantin, pentru a cere Prefecturii să schimbe locaţia centrului de carantină, într-o altă zonă a judeţului.Locuitorii comunei Beceni, pe raza căreia se află tabăra şcolară au iniţiat o petiţie on-line prin care se cere anularea hotărârii privind înființând un Centru de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infecţiei cu Coronavirus.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ