ÎNTÂLNIRE DE BUN AUGUR 

0
132

Prelungirea traseului autobuzului 2 către Cernătești a devenit o prioritate pentru primăria comunei. Asta dacă se mai ia în calcul și nemulțumirea oamenilor care sunt nevoiți zilnic să meargă cu mijloace de transport neadecvate ale operatorilor județeni. Demersurile făcute de administrația locală au ajuns acum la etapa în care  primăria Cernătești să fie acceptată în Asociația de Dezvoltare.

De ceva vreme, conducerea primăriei Cernătești face demersuri ca traseul autobuzului 2 al Trans Bus, să fie prelungit și pe raza acestei comune. În cursul lunii trecute, în cadrul ședinței de consiliu local s-a adoptat o hotărâre prin care comuna Cernătești să adere la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Măsura a fost luată deoarece oamenii din Cernătești sunt nemulțumiți de operatorii județeni. Aceştia nu și-au respectat caietul de sarciuni, au făcut licitații pentru achiziția de autobuze, însă pe traseu au fost introduse microbuze, ceea ce a dus la serioase sincope în transport. Mai mult decât atât, oamenii sunt nemulțumiți că în fiecare lună trebuie să plătească aproape 200 de lei pentru un abonament. Din acest motiv, varianta prelungirii traseului autobuzului 2 este considerată a fi cea mai bună. Comuna Cernătești are în jur de patru mii de locuitori, iar satele sunt legate, fără distanță mare între ele.

 Așteptările au dat roade, în sensul că primăria Cernătești a fost acceptată în  Asociația de Dezvoltare. Următorul pas este ca în ședința CLM din data de 18 decembrie, să se adopte hotărârea de primire a unității administrative teritoriale în A.D.I.  În zilei de vineri, primarul din Cernătești s-a întâlnit cu edilul-şef al Buzăului, Constantin Toma pentru a discuta toate detaliile în acest sens. Venirea de autobuze second hand cu burduf din noua comandă de cincisprezece va face posibilă  rezolvarea acestei probleme privind prelungirea cursei 2. În prezent, autobuzele de pe traseul 2 ajung până la Valea Puțului, la granița dintre comunele Săpoca și Cernătești. În Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și-au exprimat dorința de a mai adera și primăriile din Vernești, Cândești, Gălbinași, Monteoru, Țintești și Merei.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ