Interes scăzut pentru șomaj! Mâine, ultima zi de depunere a cererilor pentru indemnizatia de somaj

0
52

Mâine este ultima zi în care absolventii de liceu mai pot depune cereri pentru a beneficia de indemnizatia de somaj in valoare de 250 de lei. Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca spun ca fata de anii trecuti, numarul tinerilor care au solicitat indemnizatia de somaj a scazut.
Mâine se împlinesc 60 de zile de la data absolvirii studiilor pentru liceeni și conform legii, cei care nu au fost înregistrați de Agenția Județeană pentru Ocupare Forței de Muncă pană la această dată, nu mai pot beneficia ulterior de indemnizatia de șomaj. Față de anul trecut numărul absolvenților care au solicitat sprijinul financiar este mai scăzut. Reprezentantii AJOFM cred ca tinerii nu mai sunt la fel de interesati sa obtina indemnizatia de somaj pentru ca suma de bani primită nu este foarte mare.
Tinerii șomeri sau toți cei aflați în căutarea unui job pot consulta oferta locurilor de muncă disponibile in judetul Buzau. De asemenea, AJOFM organizeaza si cursuri de formare profesională care să îi pregătească în vederea obținerii unui loc de muncă.
In perioada urmatoare, AJOFM va organiza o bursa a locurilor de munca, ce se va adresa in special tinerilor absolventi din judetul Buzau.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ