INTERZIS CĂRUȚELOR ÎN ORAȘ

0
36

Nu rare sunt scenele în care pe străzile municipiului sunt zărite căruțe trase de cai sau cărucioare pline ochi cu sticle de plastic.

Însă astfel de situații ar putea să nu se mai întâlnească la noi în oraș după ce Primăria a lansat în dezbatere publică un proiect prin care interzice circulația atelajelor. În afară de căruțele cu care cetățenii orașului cară lemne, legume sau gunoiul din curți, nici căruțurile cu care sunt transportate peturile nu ar mai trebui să circule în oraș. În expunerea de motive se arată că proiectul are la bază mai multe considerente:

-municipiul Buzău nu are activitate economică cu pondere în agricultură, producătorii particulari care-şi desfac produsele agricole în pieţele autorizate se deplasează în majoritate cu mijloace auto;

-atât vehiculele cu tracţiune animală, cât şi vehiculele trase sau împinse cu mâna, încarcă şi transportă deşeuri provenite de la animalele de casă şi din construcţii de la diferiţi cetăţeni de pe raza municipiului Buzău inclusiv din zona centrală şi le abandonează pe domeniul public, în zonele periferice din municipiul Buzău;

-arterele de circulaţie existente sunt deja aglomerate şi circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală, cât şi a celor împinse sau trase cu mâna, nu fac decât să îngreuneze deplasarea autovehiculelor pe străzile municipiului Buzău.

Dacă propunerea va deveni proiect de hotărâre, conform acesteia, cei care nu vor respecta regulile vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 400 și 1.000 de lei și vor putea fi aplicate de către polițiștii locali. Ba mai mult, respectivele vehicule vor putea fi chiar confiscate de oamenii legii. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ