ÎNTINERIREA CRÂNGULUI, CU AJUTORUL BUZOIENILOR

0
106

Începând de marți, municipialitatea invită buzoienii la o acțiune de plantare a peste 700 de stejari în parcul Crâng. Arborii vor fi plantați în locul celor uscați, care au fost tăiați. Pentru a aduce un omagiu soldaților buzoieni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, fiecare dintre copacii plantați va purta numele unui erou militar din Regimentul 48 Infanterie Buzău, căzut pentru patrie în Primul Război Mondial.
Ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită anul acesta fără vestita fasole cu ciolan, fără sunetul fanfarei şi fără tradiţionala paradă militară de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. În acest context, o iniţiativă inedită vine din partea Primăriei Buzău. Administraţia municipiului s-a adaptat vremurilor și le propune buzoienilor ca începând de marți, să fie voluntari la plantarea a 775 de stejari în parcul Crâng. Pe lângă plantarea de copaci, în Crâng se va amplasa și un monument în memoria acestor eroi.
Inițiativa vine în contextul sărbătoriri Zilei Naționale a României. Copacii plantați vor avea atașată o placuță cu numele eroilor buzoieni care și-au pierdut viața în Războiul de Întregire Națională.
Lista cu numele, prenumele, gradul, localitatea de proveniență, data și locul trecerii în veșnicie a eroilor din Regimentul 48 Infanterie Buzău va fi afișat pe site-ul Primăriei. În situația în care o persoană regăsește o rudă printre aceștia este invitată de Ziua Națională, marți 1 Decembrie, la ora 11:00, în Parcul Crâng, în zona Foișorului.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ