INTOXICAT CU VAPORI DE INSECTICID

0
127

A inhalat vaporii unui insecticid sau altor substanţe toxice. Aceasta este bănuiala medicilor buzoieni, în cazul unui copil de cinci ani care a murit duminică, la o zi după ce a început să se simtă foarte rău. Părinţii au crezut iniţial că băieţelul lor a murit din cauza vreunui aliment consumat sâmbătă, în timp ce se aflau la ferma lor din satul Tăbărăşti.
Un copil de doar 5 ani și-a găsit sfârșitul zilele trecute, la scurt timp după ce a servit masa. Drama a început sâmbătă la prânz, după ce familia a mâncat, la casa pe care o au în localitatea Tăbărăşti, unde deţin și o exploataţie agricolă. Cu toţii ar fi mâncat sarmale şi clătite. La câteva ore după masă, atât copilul cât şi părinţii au început să se simtă rău. Toată noaptea de sâmbătă spre duminică, băieţelul de cinci ani ar fi vomat. Pentru că nu dădea semne să-şi revină, a doua zi, tatăl copilului l-a urcat în maşina personală pentru a-l duce la spital, dar a sunat şi la 112 cerând ajutor medical. Pe drum s-au întâlnit cu ambulanța, care l-a preluat pe copil în stare gravă. Din nefericire, micuțul s-a stins la spital, în ciuda eforturilor medicilor. Atunci părinții și medicii s-au gândit că alimentele consumate au conținut vreo substanță otrăvitoare sau au fost alterate și doar necropsia le putea oferi lămuriri. Însă examinarea copilului a oferit suficiente indicii să creadă că moartea băieţelului a survenit prin inhalarea vaporilor unor otrăvuri, nu prin înghiţire. Ipoteza porneşte de la faptul că la necropsie au fost descoperite semne specifice la nivelul plămânilor şi nu în stomac.
De asemenea, toxiinfecţia alimentară iese din calcul. Rezultatele relevante privind cauza decesului vor veni după examinările toxicologice.
În acest caz, și poliţiştii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă şi aşteaptă rezultatele examenelor toxicologice pentru a elucida cazul.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ