ÎNVĂȚĂMÂNT MODERN, ÎN MUNICIPIU

0
82

Elevii care învață la școlile din municipiul Buzău se vor putea bucura de cursuri moderne. Primăria a lansat o licitație pentru realizarea unui platforme de management educațional care va permite părinților să vadă orarul și situația școlară a copiilor. Totodată părinții vor putea comunica cu profesorii, diriginții și conducerea școlii. În plus, platforma are și un modul dedicat elevilor care, pe lângă informaţii despre orar, note, absenţe motivate şi nemotivate, plusuri şi minusuri pri­mite pentru activitatea la ore sau observaţii din partea profesorilor, va furniza informaţii şi despre probabilitatea de ascultare şi va permite accesul la o librărie online gratuită cu minim 8.000 de titluri, precum şi cumpărarea de rechizite şcolare direct în contul fiecărui elev.

Platforma digitală va avea și modulul ,,Director şi secretariat”, care va permite realizarea clasamentului general al elevilor, rapoarte statistice, rapoarte de activitate ale cadrelor didactice sau listarea fişei matricole şi a catalogului în format fizic. Profesorii vor putea chiar să lucreze în grup cu elevii, iar aceștia să învețe mai mult ceea ce înseamnă munca în echipă.

Prin implementarea acestei platforme digitale, Buzăul va deveni primul oraş din România în care toate şcolile vor beneficia de acces la sistemul de ma­nagement educaţional Adservio. Platforma facilitează cooperarea profesor-părinte-elev şi contribuie la reducerea abandonului şcolar. Ea va fi accesibilă tuturor şcolilor din municipiu, fiind aplicabilă tuturor nivelelor de şcolarizare, şi va costa bugetul municipiului 7,5  lei/lună per elev. În luna noiembrie a anului trecut, 18 cadre didactice din Buzău au efectuat o vizită la Iaşi, acolo unde proiectul funcţionează cu succes de opt ani în mai multe unități de învățământ. În cadrul şcolilor care au ales Adservio, rata absenteismului a scăzut cu 60% iar, în unele cazuri, media pe clasă a crescut cu un punct, ceea ce i-a făcut pe profesorii buzoieni să ia în considerare înscrierea în acest proiect.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ