ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL, LA MARE CĂUTARE

0
72

Cererile venite din partea agenților economici, a reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă dar și din partea Ministerului Educației, ce au în vedere dezvoltarea ofertei de învăţământ profesional şi orientarea elevilor către acea specializare în baza politicii naţionale de suplimentare a ponderii pentru învăţământul profesional şi tehnic, au determinat Inspectoratul Școlar să facă unele modificări în planul de şolarizare pentru anul viitor. Astfel, la nivelul judeţului Buzău, Inspectoratul Şcolar a tăiat una sau mai multe clase de la liceele teoretice ceea ce a dus la creșterea procentului de reprezentare al claselor cu profil tehnic în cadrul liceelor tehnologice.

Prin urmare, potrivit noului plan de școlarizare, învăţământul profesional lasă aproape toate licele teoretice fără una sau două clase.

La nivelul județului Buzău doar la Colegiile Naționale ,,B.P. Haşdeu” și ,,Mihai Eminescu” nu s-a umblat la numărul de clase, acestea păstrându-le pe cele pe care le-au avut și până acum.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ