INVESTIŢIE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO, LA BUZĂU

0
49

Prefectul s-a întâlnit cu reprezentanţii unui grup italian, mare producător de bare din oţel şi oţeluri speciale
Autorităţile început demersurile pentru atragerea în județul Buzău a unuia dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa.Un grup industrial cu sediul în Italia intenționează să investească 300 de milioane de euro pentru a construi o fabrică eco-inteligentă de oţel-beton şi sârmă laminată. Investiția ar conduce la crearea la Buzău a circa 250 de noi locuri de muncă directe la nivel local, precum și la aproape 1000 de locuri de muncă indirecte.
Prefectul judeţului, Silviu Iordache s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute la sediul Prefecturii cu directorul combinatului de la Călărași, deţinut de grupul italian. În cadrul întâlnirii au fost oferite detalii despre noua investiție și despre facilitățile și oportunitățile de dezvoltare ale municipiului Buzău și ale județului.
Potrivit reprezentanților grupului italian, acesta va fi primul proiect greenfield din ultimele decenii în producţia de oţel şi va stabili un nou standard pentru industria siderurgică privind reducerea emisiilor poluante. Unitatea de producţie va include o oţelărie şi un laminor care va fi alimentat cu energie electrică din surse regenerabile, prin construirea unui parc fotovoltaic, cu o capacitate de 100 MW.
„Încercăm să readucem la viață în Buzău o industrie în care România a avut tradiție. Totodată este un proiect care are o componentă de mediu foarte importantă, prin reciclarea a 99% din ceea ce se produce acolo. De asemenea, investiția include construcția unui parc fotovoltaic de 100 MW care va asigura energia electrică necesară funcționării independente a capacității de producție”, a precizat prefectul Județului Buzău, Silviu Iordache.
Combinatul va avea o capacitate de producţie de aproximativ 600.000 tone pe an de oţel – beton şi sârmă laminată.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ