INVESTIȚIE IMPORTANTĂ

0
51

În luna mai a acestui an, compania Romgaz prezenta la Caragele, comuna C.A. Rosetti, cel mai mare zăcământ onshore de gaze naturale descoperit de statul roman, în ultimii 30 de ani. Compania a investit până acum 40 milioane de euro, urmând ca în perioada următoare să mai investească circa 100 milioane de euro, în noi sonde de exploatare și evaluare. Recent, conducerea Romgaz s-a întâlnit în localitatea buzoiană C.A. Rosetti atât cu reprezentanții Consiliilor Județene Buzău și Brăila, cât și cu primarii din zona proiectului Caragele, pentru a găsi soluții comune astfel încât proiectul să își continue dezvoltarea într-un ritm rapid, cu impact pozitiv asupra comunităților din zonă.

Activitatea companiei în această zonă constă în realizarea unui număr important de sonde de explorare, conducte de aducțiune și colectoare destinate sondelor cu rezultate importante la testele de producție care urmează a fi puse în producție. Vor fi redistribuiri de personal, dar și angajări, urmând să ajungă la câteva sute de persoane care vor lucra la proiect în momentul în care structura va fi pusă în integralitate în exploatare. În cadrul întâlnirii Romgaz cu autoritățile din cele două județe s-a mai discutat și despre obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, cu respectarea prevederilor legale.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că, în cadrul întrevederii, conducerea companiei a anunțat că se va implica în proiecte sociale ce vor fi în beneficiul locuitorilor din zona de sud a județului Buzău.

Ca urmare a proiectelor de explorare și a testelor de producție derulate în anii 2011 — 2016, în iunie anul trecut, Romgaz a descoperit în complexul structural Caragele (între Buzău și Brăila), lung de circa 35 de kilometri, o importantă acumulare de gaze naturale la adâncimi între 1.500 și 4.000 de metri. Acumulările de gaze au valori de circa 25 — 27 miliarde metri cubi, cu potențial de creștere în urma evoluției explorării, putând asigura consumul întregii țări pe o perioada de 2-3 ani. Zăcământul urmează să fie pus în producție de către Romgaz în anul 2019.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ