INVESTIȚII CU FONDURI PROPRII

0
49

Primăria Cernătești a investit enorm din propriul buget pentru a realiza o serie de proiecte. Vorbim despre aproape 1,5 milioane de lei, bani cu care s-au reabilitat Școala din Cernătești și fosta primărie, s-a modernizat iluminatul public și totodată s-a construit un teren artificial de sport multifuncțional.

Comuna Cernătești cu cele opt sate ale sale, este așezată pe cursul mijlociu al  Văii Slănicului, în lungul drumului județean 203 K Buzău- Lopătari, la o  distanță de 15 kilometri de municipiul Buzău. Apropierea de municipiul Buzău și dezvoltarea social-economică a acestuia, a influențat  și viața oamenilor de aici. Administrația locală a realizat anul trecut o investiție extrem de importantă cu 600.000 de lei, din propriul buget, legată de școala din Cernătești. Inițial, reabilitarea acestei clădiri urma să se facă printr-un program, în 2007, însă nu a mai fost dusă la bun sfârșit. Lucrările au fost demarate abia în 2012. Acum, școala unde învață 300 de copii beneficiază de dotări moderne. Până la finalul acestui an, administrația locală mai are de efectuat la unitatea de învățământ încă o investiție de aproape 30.000 de lei.

Tot în cursul anului trecut, cu 200.000 de lei din propriul buget s-a reabilitat fosta primărie din localitate, acolo unde funcționează Biblioteca ,,Ion Băieșu”.

Modernizarea iluminatului public a reprezentat întotdeauna o modalitate extrem de eficientă pentru administrațiile locale de a mai economisi bani. Mai exact, facturile la curent scad considerabil ceea ce reprezintă o adevărată ușurare pentru primari. În comuna Cernătești, primăria a achiziționat cu fonduri proprii 500 de lămpi cu LED, o investiție ce se va dovedi în timp una eficientă.

 

Primăria Cernătești a finalizat un teren sintetic de sport multifunctional, acolo unde atât elevii cât și tinerii din comună se pot juca în voie.

Un pas extrem de important a fost înființarea în acest an a unei societăți de salubrizare. Locuitorii au încheiat deja contracte, iar administraţia locală a achiziționat o mașină de gunoi şi pubele pentru cetățeni.

Planurile de modernizare ale Primăriei Cernătești continuă și în perioada următoare. Administrația locală intenționează să ducă la final alte proiecte extrem de importante pentru locuitorii comunei.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ