INVESTIȚII FINALIZATE 

0
215

Cei 500 de copii din comuna buzoiană Pîrscov au parte de un parc modern cu locuri de joacă pentru ei, ce a fost reabilitat din fondurile proprii ale primăriei. Totodată, curtea școlii din comună a fost asfaltată, iar 7 kilometri de drumuri, din unele localități afectate de calamitățile din vara anului 2016 au fost reabilitați. Pentru a aduce medici la Spitalul de la Pîrscov, administrația locală a realizat două apartamente sociale, iar clădirea fostei Jandarmerii a fost refăcută. Acestea sunt doar câteva dintre investițiile realizate de Primăria Pîrscov, în cea mai mare parte, din fonduri proprii.

Aflată în zona Subcarpaților de Curbură, în valea Buzăului, comuna Pîrscov este formată din satele Bădila, Curcănești, Lunca Frumoasă, Oleșești, Pârjolești, Pârscov (reședința), Robești, Runcu, Târcov, Tocileni, Trestieni și Valea Purcarului. În toate aceste locuri există numeroase proiecte ce trebuie efectuate pentru a îmbunătăți considerabil viața oamenilor. Un prim pas s-a făcut în 2016, atunci când Primăria a amenajat din fonduri proprii un parc pentru cei 500 de copii din comună. Tot pentru copiii care urmează cursurile la Școala cu clasele I-VIII ,,Vasile Voiculescu” din comuna Pîrscov, administrația locală a mai realizat o investiție importantă, ce s-a ridicat la 90.000 de lei.

În vara anului 2016, ploile abundente căzute în zonă au făcut prăpăd. Atunci, mai multe gospodării din comuna Pîrscov au fost inundate, în urma scurgerilor de pe versanți. La vremnea respectivă, în sprijinul oamenilor au mers membrii serviciului voluntar din localitate și 25 de pompieri. Forțele de intervenție au folosit 8 motompome și 2 buldoexcavatoare pentru a evacua apa din gospodării și pentru a lărgi șanțurile de scurgere. Atunci au fost afectați mai mulți kilometri de drum din localitățile Bădila, Lunca Frumoasă, Pîrscov și Robești. La vremea respectivă, primăria a primit ajutor financiar de la Guvern, bani cu care s-au reabilitat câțiva kilometri din localitățile amintite anterior.

Având în vedere că în viitorul apropiat Spitalul de la Pîrscov va fi redeschis, odată ce vor veni și medicii care vor lucra în unitatea spitalicească, primăria a pregătit, în cursul anului 2017, două apartamente sociale care vor asigura cazarea acestora. Totodată, a fost reabilitată, tot din bugetul propriu al primăriei, clădirea fostei Jandarmerii.

În ultima perioadă, iluminatul stradal cu LED a devenit o tehnologie tot mai răspândită în mediul rural. De-a lungul timpului, sistemele de iluminat stradal LED și-au demonstat eficacitatea și utilitatea, motiv pentru care și unitatea administrativ teritorială din Pîrscov a apelat la această modalitate. La acest moment, în aproape 90 la sută din comună au fost modernizați stâlpii de iluminat public, totul realizat cu fondurile proprii ale primăriei.

Primăria Pîrscov intenționează ca în viitorul apropiat să pună în aplicare și alte proiecte extrem de importante pentru locuitorii comunei. Vorbim printre altele despre construirea unei piețe comunale, a unei punți pietonale și reabilitarea unor drumuri din mai multe localități.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ