INVESTIȚII ÎN EDUCAȚIE

1
164

Municipalitatea este hotărâtă să investească sume importante în educația buzoiană. Primarul Constantin Toma a anunțat în premieră, la TV Buzău, în cadrul emisiunii ,,Subiectul zilei” că, în acest an, dorește să implementeze un proiect ce vizează toți elevii atât din mediul urban cât și din mediul rural care învață la școlile din oraș.

Mai exact, vorbim despre înființarea unor burse de merit, de excelență sau burse sociale. Deja, edilul șef a făcut primii pași în acest demers, în sensul că a avut întâlniri cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean care, în cursul săptămânii viitoare, ar urma să trimită primăriei o situație cu elevii ce ar putea fi incluși în aceste burse.

Seria investițiilor Primăriei Buzău în educație continuă în acest an, cu modernizarea unor unități de învățământ din municipiu. Mai exact, în cadrul aceleiași emisiuni, edilul șef a menționat că sunt unele școli tehnologice care nu au mai fost modernizate și dotate cu aparatură nouă de foarte mulți ani. În acest sens, Constantin Toma a adăugat că va investi în aceste școli tocmai pentru a îmbunătăți calitatea învățământului buzoian.

O investiție importantă pe care Primăria a reușit să o realizeze, anul trecut, pentru prima dată în Buzău, a fost introducerea unor platforme electronice de management educațional în unele unități de învățământ din municipiu.

Achiziția de centrale pe gaz pentru  unitățile de învățământ din Buzău și decuplarea lor de la sistemul centralizat reprezintă o altă investiție de anvergură și totodată o provocare a municipalității.

În ultimii ani, administrația locală a cheltuit cei mai mulți bani cu încălzirea sălilor de clasă din școlile, liceele și grădinițele din Buzău. Una dintre cele mai mari cheltuieli a fost la Școala nr. 11, când municipalitatea a avut de achitat, chiar în prima lună din 2017, către Regia Autonomă Municipală o factură de 850 de milioane de lei.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ