Investiții majore pentru Compartimentul Dermato-Venerice

0
16

Pacienți cu boli care s-au agravat pe timpul pandemiei
Compartimentul Dermato-Venerologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a trecut, recent, printr-un amplu proces de modernizare. Lucrările, a precizat directorul medical al celei mai mari unități spitalicești din județ, Ștefania Manolescu au fost impuse ca urmare a gradului ridicat de uzură al vechii clădiri.
Investiția a inclus lucrări de consolidare care au condus la reducerea riscului seismic, lucrări de reabilitare termică a clădirii, prin montarea unui termosistem cu vată minerală, lucrări de recompartimentare, reabilitarea scării interioare şi extinderea acesteia, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, refacerea instalaţiilor sanitare, termice şi electrice, refacerea finisajelor interioare, montarea a 8 panouri solare pentru producerea apei calde menajere, montarea a 18 panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, executarea unei rampe şi a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi.
Consiliul Judeţean Buzău a reuşit să obţină fonduri, printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 2 milioane de lei. În cadrul compartimentului funcționează 3 medici care oferă consultații, investigații și tratament medical.
Unul dintre medici compartimentului exterior din cadrul Spitalului Județean precizează că la acest moment, buzoienii se prezintă la secție cu boli diverse care s-au agravat pe timpul pandemiei.
„În acest moment, pacienţii care se prezintă la Compartimentul Dermato-Venerologie au patologii diverse, cea mai frecventă fiind insuficienţa venoasă cronică, afecţiune care s-a agravat pe parcursul pandemiei din cauza prezentării tardive la medicul specialist. Sunt nelipsite cazurile de scabie şi sifilis. Odată cu venirea anotimpului călduros, ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri pentru afecţiunile micotice, ca urmare a frecventării bazinelor cu apă şi o creştere a incidenţei cancerelor de piele, ca urmare a expunerii excesive la soare.”, a precizat doctorul Andi-Cristian Rizoiu, medic primar în cadrul Compartimentului Dermato-Venerice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ