INVESTIȚII NOI LA SPITALUL JUDEȚEAN

0
74

Noi investiții se vor realiza la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Este vorba despre o serie de cabinete medicale dotate cu aparatură de ultimă generație pentru buzoienii cu probleme locomotorii ce vor fi ridicate în apropierea clădirii Spitalului.
Cabinete moderne, cu aparatură nouă, de ultimă generație este investiția pe care reprezentanții Consiliului Județean își propun să o realizeze la Spitalul Județean Buzău. Cabinetele vor fi amplasate pe un teren pe care acum se află două clădiri, de aproximativ 200 de metri pătrați fiecare, o magazie și un atelier – două anexe vechi construite în 1974, dar care nu au beneficiat de reparații curente de-a lungul timpului. Acestea vor fi demolate, iar pe terenul eliberat vor fi instalate module în care vor fi amenajate cabinetele medicale. Cabintele vor fi pentru recuperare medicală. Buzoienii cu probleme locomotorii vor putea face recuperare, atât în ceea ce privește afecțiunile reumatismale degenerative, cât și în cazul posibilelor afecțiunilor inflamatorii care apar în urma unui traumatism.
În ședința de joi de la Consiliul Județean, s-a aprobat trecerea anexelor din proprietate publică în cea privată, un demers necesar pentru ca proiectul modulelor să poată fi pus în practică.
În noile cabinete vor putea activa doi medici specialiști care să realizeze procedurile specifice.
Anul viitor vor fi continuate demersurile pentru construirea sălilor moderne de tratament. Noile cabinete vor putea fi date în folosință chiar la finalul anului 2020. Investiția s-ar ridica la aproape 200 de mii de euro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ