INVESTIȚII VIITOARE

0
128

Astfaltarea drumurilor comunale și sătești, ridicarea unui centru de zi pentru copii și bătrâni sau realizarea unei piețe agroalimentare. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care Primăria Cernătești intenționează să le realizeze în viitorul apropiat. Mai nou, localitatea are și o stemă.

Până acum, Primăria Cernătești a alocat din propriul buget o sumă importantă pentru o serie de proiecte. Acum, administrația locală are în plan să realizeze alte investiții fie din fonduri europene, fie de la Guvern. Un prim pas va fi semnarea unui contract pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2, ce vizează modernizarea drumurilor sătești și comunale din comuna Cernătești. De asemenea, unitatea administrativ teritorială urmează să mai semneze un alt contract în valoare de 1.300.000 de lei, ce vizează lucrări la Podul de la Căldărușa.

Anul trecut, pe Valea Slănicului, administrația din Cernătești a înființat Asociația Grupul de Acțiune Locală dni care mai fac parte primăriile din Mărăcineni, Vernești, Săpoca, Beceni, Vintilă Vodă, Mânzălești și Lopătari. Partea socială din partea GAL-ului a revenit comunei Cernătești care intenționează să transforme fostul sediul al CAP-ului din Aldeni într-un centru de zi pentru bătrâni și copii. Totodată, primăria Cernătești a încheiat un contract pentru achiziționarea unor utilaje ce vor fi folosite pentru situațiile de urgență.

În viitorul apropiat, primăria vrea să înființeze o piață agroalimentară. Astfel, producătorii din localitate vor avea, chiar la ei acasă, un loc bine amenajat unde să îşi poată expune şi vinde marfa. Totodată, se intenționează să se construiască în comună și un teren de fotbal cu toate dotările.

 

Recent, Cernăteștiul a devenit o comună cu identitate. Mai exact, localitatea are o nouă stemă care cuprinde mai multe însemne heraldice: cetatea, vasul tip cizmuliţă, strugurele, liliacul și ghinda.

Comuna Cernătești, aflată în Subcarpații de Curbură, în centrul județului Buzău, pe valea Slănicului, este formată din satele Aldeni, Băești, Căldărușanca, Cernătești (reședință), Fulga, Manasia, Vlădeni și Zărnești de Slănic. Ca urmare a investițiilor realizate până acum, dar și a proiectelor care vor fi puse în aplicare în viitorul apropiat, locuitorii vor beneficia de condiții moderne de trai, ce le vor schimba viața și le vor crea un alt statut.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ