INVITATUL SPECIAL, MARELE ABSENT DE LA BUZĂU

0
373

După decesul neaşteptat al unuia dintre fotbaliştii care au scris istorie în tricoul Stelei, suporterii celei mai galonate echipe de fotbal din România au motive de adâncă tristeţe.
Ilie Bărbulescu a decedat în somn la vârsta de 62 de ani în locuinţa sa din Piteşti, probabil în urma unui atac de cord. A fost titular în toate cele 3 finale disputate la Sevilla – în Cupa Campionilor Europeni, Monte Carlo – în Supercupa Europei şi Tokio – în Cupa Intercontinentală, primele două, adjudecate de Belodedici şi compania.
Fostul fundaş al Stelei şi al Argeşului fusese invitat la meciul de gală dintre fostele glorii buzoiene şi stelele fotbalului românesc programat pentru sâmbătă 15 februarie de la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”.
Promotorul Adrian Troscenco ţinea morţiş ca Bărbulescu să fie omagiatul Minutului de legendă în semn de preţuire pentru cel care “mânca gazonul şi adversarii dar fără să fie un dur”, conform caracterizării antrenorului Emeric Ienei. A rămas în istorie drept primul stelist care a atins trofeul înaintea premierii la finala câştigată în faţa Barcelonei în 1986. Onorat de invitaţia organizatorilor, piteşteanul discutase déjà cu foştii colegi de generaţie şi aştepta cu nerăbdare ziua în care avea să revină în centrul atenţiei. Din păcate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fostul fotbalist a fost găsit mort în propria locuinţă de către soţia sa. Astfel că, din invitatul special al evenimentului, Ilie Bărbulescu va fi, peste 2 saptamani, marele absent al Galei fotbalistice de old-boys de la Buzău.
După Lucian Bălan în 2015, marcatorul golului cu Honved Budapesta este al doilea stelist care se retrage timpuriu de pe scena vieţii la numai 62 de ani.

REPORTER IONUT PARASCHIV

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ