IONESCU, MR. PERFECT: TRIPLU CAMPION ACASĂ!

0
43

De câte ori are ocazia să evolueze în orașul natal, e dominat de o dorință suplimentară de a câștiga toate trofeele puse în joc. Ionescu a venit la această ediție a Campionatelor Naționale, din postura onorantă de sportiv al anului la Gloria Buzau, titlu ce nu s-a mai acordat în 2020, pe motiv de pandemie. Tenismenul avea de apărat 3 titluri câștigate anul trecut și nu concepea să le cedeze taman la această ediție.
Cu cele 3 medalii de aur adjudecate, Ovidiu a fost de departe protagonistul întrecerii găzduite în week-end de Polivalenta „Romeo Iamandi”. La startul competiției s-a reunit crema tenisului de masă autohton care activeaza la cluburi din Austria, Germania, Franța, Polonia ori Italia și, desigur, jucătorii din țară.
Dacă finala masculină din 2019 a fost o afacere buzoiană 100%, de data aceasta, un constănțean l-a scos în semifinale pe celălalt localnic al nostru, din competiție. Rareș Șipoș a pierdut în fața lui Pletea și a trebuit să se mulțumească doar cu „bronzul”. Deși, vizibil obosit după turul de forță în care a jucat 3 zile pe trei fronturi, numărul unu din naționala României a câștigat ultimul act cu 4-2, fără să forțeze. Buzoianul a fost asistat în colț de antrenorul Mircea Dinu și încurajat din tribună de George Ciubotaru, coordonatorul secției clubului. Într-o finală cu aceleași patru nume, perechea Ionescu – Chiriță a reeditat succesul de la dublu masculin din 2020 dar, mult mai clar.
După rețeta precedentului an, celălalt MVP al întrecerii a fost Bernadette Szocs. Cei doi campioni au devenit marcă înregistrată la dublu mixt, probă pe care bistrițeanca și sportivul din Buzău o domină autoritar de o bună perioadă de timp. Ardeleanca s-a impus și în disputa feminină contra Elizei Samara, colega sa de la clubul Steaua dar și de la națională. Cățelușul lui Bernie n-a făcut doar deliciul întregii asistențe ci a reprezentat și port-bonheurul valoroasei jucătoare, dublă învingătoare la Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ