IPJ a demarat „Săptămâna Prevenirii Criminalității”

0
30

Fenomene infracţionale care au luat amploare
Pe parcursul acestei săptămâni Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău organizează o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Obiectivul acțiunii este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.
Astfel, specialiștii în prevenirea criminalității organizează activități în spații publice, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2024, în colaborare cu parteneri instituționali, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum discriminarea, violența domestică, disparițiile de minori, siguranța pe stradă și acasă, precum și siguranța în mediul online. Tematica abordată se referă la prevenirea victimizării minorilor, siguranța în mediul on-line, prevenirea violenței domestice, revenirea infracțiunilor contra patrimoniului şi prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare.
Prin programul activităţilor propuse şi modalitatea de desfăşurare a acestora, poliţiştii de prevenire încearcă abordarea unor domenii de interes şi folosirea unor metode inovatoare care să răspundă noilor realităţi contextuale şi sociale.
Devenită o tradiţie în activitatea poliţiştilor din Buzău, dar şi în viaţa comunităţii, „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” îşi propune desfăşurarea de acţiuni conform domeniilor prioritare, incluzând intervenţia preventivă în sectorul infracţionalităţii contra patrimoniului, siguranţei persoanei, siguranţei rutiere, dar şi în celelalte arii de interes pentru poliţie şi comunitate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ