ÎPS Ciprian împotriva vaccinării obligatorii

0
15

Patriarhia Română condamnă certificatul verde
Proiectul privind introducerea certificatului verde care ar urma să fie obligatoriu atât pentru enoriași cât și pentru membrii clerului bisericesc a născut un val de nemulțumiri. Atât Patriarhia Română cât și Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au transmis mesaje împotriva vaccinării obligatorii și a oricărui document ce ar împieta activitatea bisericească.
În cadrul unei ședințe a Secretariatului de stat pentru Culte, s-a luat în discuție proiectul privind introducerea certificatului verde, inlcusiv în activitatea bisericească. La final, purtătorul de cuvânt al Patriahiei Române a transmis un comunicat de presă prin care instituția se poziționează împotriva unei asemenea intervenții în viața clericilor și a enoriașilor.
VASILE BĂNESCU, purtător de cuvânt Patriarhia Română
“Certificatul verde este un document care are o rațiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere. Cine alege în mod rațional și informat să asculte sfatul medicilor specialiști și să se vaccineze, beneficiază, temporar, de niște avantaje oferite de certificatul verde în anumite spații (comerciale sau de divertisment) aglomerate. Acest document nu este și nu poate deveni însă restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale, așa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
O poziție similară a fost luată și de către Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei într-un răspuns dar publicației r3media.ro. ÎPS Ciprian își exprimă astfel dezaprobarea față de obligativitatea vaccinării.
ÎPS CIPRIAN, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei
Sursa r3media.ro
„Sunt… împotriva obligativității vaccinării și susțin, „poziția potrivit căreia vaccinarea trebuie să rămână voluntară și că, pentru libertatea și demnitatea persoanei umane, este esențial ca actul medical să fie liber și responsabil, întemeiat pe consimțământul liber și informat”, a precizat ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ