Irinel Cîrstea pleacă din USR

0
12

„PNL, o alternativă…” pentru consilierul local
Unul dintre cei mai vocali consilieri locali ai Municipiului Buzău, Irinel Cîrstea a anunțat că se va retrage din USR. Este cel de-al doilea membru de vază al partidului după primarul comunei Lopătari care și-a exprimat dorința în mod public de a se despărți de organizația politică. Alesul local își motivează gestul prin prisma faptului că partidul din care face parte se află într-o degringoladă totală.
Irinel Cîrstea FACEBOOK
“Au trecut 6 ani în care am investit, timp, pasiune și energie pentru un crez, un ideal, că astfel putem ajuta comunitățile locale, buzoienii, putem edifica o societate echitabilă, mai prosperă, mai bună. În iulie 2021, USR Buzău avea 35 de filiale locale și aproximativ 600 de membri activi în tot județul. Pentru prima dată USR Buzău avea reprezentant în Parlamentul României. În urma fuziunii, aveam un primar, doi viceprimari și 11 consilieri locali. În prezent lucrurile merg în direcția opusă perioadei 2017-2021. În județ au rămas mai puțin de 15 filiale active și maximum 200 de membri în tot județul. Opoziția, inițiativele, proiectele pentru comunitate sunt în stand by.”, a scris pe pagina sa de FACEBOOK, Irinel Cîrstea.
Contactat telefonic, consilierul local a declarat că pe lângă cele expuse anterior, USR nu face opoziție și nu propune prin specialiștii pe care îi are proiecte proprii pentru buzoieni.
Prin urmare, consilierul local a anunțat că va pleca din USR de anul viitor.
Irinel Cîrstea ia în calcul de anul viitor o colaborare cu Partidul Național Liberal.
Anul trecut, primarul comunei Lopătari Claudiu Constantin, singurul edil din județ ales din partea USR s-a înscris în Partidul Național Liberal. Dacă și Irinel Cîrstea va alege să se alăture la alegerile viitoare unui alt partid, rămâne de văzut.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ