IȘJ anunță primele teste antigen pentru elevi

0
99

65.000 de elevi și profesori ar putea fi testați de două ori pe săptămână
În jur de 520.000 de teste are nevoie Inspectoratul Școlar Județean Buzău pentru testarea deopotrivă a elevilor și profesorilor. Primele teste antigen din salivă ar putea ajunge în județ vineri sau cel târziu, în situația în care nu vor exista modificări ale procedurilor, în debutul săptămânii viitoare.
Testarea elevilor de către profesori își continuă parcursul. Conducerea Inspectoratului Școlare Județean Buzău a anunțat că în următoarele zile ar putea ajunge testele antigen cu care cadrele școlare îi vor testa pe elevi la sosirea lor în unitățile școlare.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în jur de 65.000 de elevi și profesori vor fi testați de două ori pe săptămână.
Testarea elevilor de către profesori a atras un val de critici atât din partea cadrelor didactice cât și dinspre părinți. Sindicatele din Educație au anunțat că nu vor accepta să testeze elevii la școală întrucât nu au pregătirea necesară și nici atribuții în fișa postului. Pe de altă parte, o bună parte dintre părinți și-ar dori ca testarea să se realizeze în familie sau de către cadre medicale specializate.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ