ISTORICUL NICOLAE PENEȘ, ȘI-A DONAT LUCRĂRILE LA MUZEU

0
194

VIZITATORII LE POT STUDIA LA SECȚIA DE ISTORIE
Muzeul Județean Buzău a primit o donație de o valoare deosebită. Scriitorul Nicolae Peneș a făcut cadou instituției buzoiene mii de pagini de înscrisuri, manuscrise ale unor lucrări istorice valoroase, diplome și medalii primite de-a lungul carierei . Totodată , acesta a donat fișele sale de lectură ce au servit ca bază de documentare la două volume închinate lui Alexandru Marghiloman, lucrări premiate în anul 2010 de către Academia Română premiul Mihail Kogălniceanu.
Secția Istorie a Muzeului Județean Buzău este mai bogată , începând cu acestă săptămână. Cunoscutul scriitor buzoian Nicolae Peneș, a oferit Muzeului Județean Buzău câteva mii de pagini de înscrisuri, manuscrise ale unor lucrări istorice valoroase, diplome și medalii primite de-a lungul vastei sale cariere.
Angajații muzeului au început să introducă în baza de date aceste articole de o mare valoare științifică .
Cele mai valoroase sunt, de departe, fișele sale de lectură ce au servit ca bază de documentare la două volume închinate lui Alexandru Marghiloman.
Scriitorul Nicolae Peneș este convins că munca va fi pusă în valoare la Muzeul Județean.
În următoarele trei luni manuscrisele vor fi expuse, iar buzoienii vor putea să viziteze la secția de Istorie a Muzeului aceste înscrisuri de o mare valoare pentru județul Buzău.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ