ITM ÎN CONTROL LA NIKMOB

0
91

Verificări după protestele angajaților
Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a demarat un control de amploare la fabrica de mobilă Nikmob din Nehoiu. Joi, o echipă de inspectori s-a deplasat la societate pentru a verifica modul în care conducerea și-a respectat obligațiile aferente contractelor de muncă încheiate.
După proteste consecutive vin și controalele la Nikmob, fabrica de mobilă din Nehoiu care a fost scena mai multor proteste pe tot parcursul lunii mai. O echipă de inspectori ai ITM Buzău s-a deplasat în localitate pentru a verifica dacă conducerea Nikmob a respectat obligațiile aferente contractelor de muncă încheiate cu angajații. Potrivit unor informații, există muncitori care nu și-au mai primit salariile din luna martie a acestui an.
În cazul în care inspectorii vor descoperi nereguli în ceea ce privește nerespectarea relațiilor de muncă, atunci conducerea este pasibilă de amenzi. Sindicatele sunt de părere că angajații ar trebui să își ceară drepturile salariale în instanță.
Pentru a stinge conflictul, miercuri, angajaților Nikmob li s-au promis câte 200 de lei de fiecare din salariile pe care nu le-au mai primit din martie-aprilie. Acest lucru i-a iritat și mai tare pe angajații fabricii, care au răbufnit.
Autoritățile locale și conducerea societății au anunțat că se poartă discuții pentru preluarea fabricii de mobilă de către un alt investitor.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ