IUGANU, O DUZINĂ DE GOLURI ÎN POARTA CRAIOVEI

0
29

Gloria a avut nevoie de 2 victorii în Liga Florilor ca să treacă pe plus la golaveraj și a urcat încet dar sigur din subsol până în prima jumătate a clasamentului. După 2 victorii clare împotriva ardelencelor de la Cisnădie și Cluj, echipa lui Ovidiu Mihăilă a avut parte aseară de un meci nebun împotriva Craiovei, câștigătoare a Cupei EHF în 2018.
Cu un portar advers aflat în zi de grație vreme de 30 de minute, handbalistele noastre au ratat dublu față de jucătoarele din inima Olteniei.
Principalul pericol pt buturile buzoiene a fost Cristiana Nica, autoare a 5 goluri în prima repriză, 3 consecutive după eliminarea temporară a Marijei Petrovici. Mulțumită celor două echipiere, Craiova a intrat la cabine cu un neverosimil avantaj de șapte puncte pe tabelă. Imediat după pauză, e rândul craiovencelor să rămână în inferioritate numerică iar Buzăul nu ratează momentul revenirii în joc. Urmează un sfert de oră de foc în care Iuganu iese la rampă cu 4 transformări de la punctul de penalitate plus o reușită din acțiune și Gloria restabilește egalitatea: 18 la 18, prin căpitanul Stoleru. În acest răstimp, adversarele respiră doar prin dubla reușită a aceleași Nica, în schimb punctează de trei ori la capitolul eliminări.
Extrema buzoiană de națională mai transformă o dată dar și ratează o aruncare dictată de arbitri. Un avantaj fragil de numai 2 goluri le face cu ochiul, pe rând fiecărei combatante dar norocul le surâde, finalmente buzoiencelor. Pivotul Subțirică egalează la 24, tot ea e faultată pe semicerc iar Iuganu, jucătoarea meciului cu cele 12 reușite, jumătate din zestrea echipei, nu ratează aruncarea decisivă. După time-out-ul cerut de antrenorul Craiovei și al naționalei când mai erau 6 secunde, emoțiile se mută la poarta buzoiană. Blochează Iordache iar oltencele încheie partida la fel cum au început-o: cu o ratare de la 7m și toate punctele intră în contul Gloriei Buzău care a avut parte de o repetiție pe cinste în vederea debutului în Europa la jumătatea lunii noiembrie. O izbândă la limită care o duce pe învingătoare pe locul 7 după un eșec și 3 succese.
Astăzi e a doua zi de pauză la Sf Gheorghe chiar înaintea epilogului din acest turneu. Mâne de la 13.45, în etapa a cincea, Buzăul are nevoie de o nouă victorie pentru a-ți continua ascensiunea către vârful ierarhiei. Mai ales că adversara este nou-promovata Chișineu Criș, nimeni alta decât lanterna roșie a campionatului, cu 0 puncte.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ