JANDARMERIA CAUTĂ RECRUŢI

0
56

Jandarmeria desfăşoară în această perioadă o amplă campanie de recrutare a candidaţilor pentru şcolile militare de profil. Examenul se va organiza într-o sesiune specială, în luna ianuarie a anului viitor, iar cursurile vor dura numai un an.

Jandarmeria buzoiană încearcă să-şi completeze schema de personal, subţiată serios din cauza pensionărilor din ultima perioadă, cu subofiţeri formaţi în cele două şcoli militare, unde urmează să organizeze în curând o nouă sesiune de admitere. Până la începutul lunii viitoare, cei interesaţi să devină jandarmi se pot înscrie pentru a concura pentru unul din cele 700 de locuri scoase la concurs la şcolile de la Drăgăşani şi Fălticeni. La sediul Inspectoratului de Jandarmi Buzău recutarea este în plină defăşurare. Candidaţii primesc informaţii privind condiţiile de înscriere şi sunt ajutaţi să completeze cererile.

Data limită pentru înscriere este 5 decembrie, iar până pe 15 decembrie, candidaţii trebuie să depună dosarul complet. Peste 20 de tineri au depus deja cereri de înscriere pentru concursul de admitere.

O sesiune de admitere în şcolile de subofiţeri a fost organizată de Jandarmerie şi în această toamnă, însă puţini dintre candidaţi au reuşit să treacă toate probele de concurs. Unii dintre ei au picat testele medicale, psihologice sau sportive. Alţii au fost respinşi din alte motive, inclusiv din cauza tatuajelor.

Cei care vor fi admişi în sesiunea din ianuarie la şcolile de jandarmi vor urma o perioadă de şase luni de pregătire teoretică, şi alte şase luni de practică. La final, ei vor fi repartizaţi în unităţile Jandarmeriei şi vor acoperi o parte din deficitul de cadre, care la Buzău este de aproximativ de 40 de subofiţeri. Tot în luna ianuarie este de aşteptat să fie organizată o selecţie de specialişti recrutaţi din sursă externă.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ