JUDECĂTORII REFUZĂ BIROURILE ELECTORALE

0
22

Justiţia buzoiană este aproape de un blocaj total, după ce protestul magistraţilor împotriva deciziei de eliminare a pensiilor speciale a luat amploare. Începând de joi, pe lângă suspendarea şedinţelor de judecată, îşi încetează activitatea şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice, iar judecătorii nu vor mai pronunţa hotărâri, decât în cauzele urgente. Protestul se răsfânge şi în activitatea electorală, magistraţii refuzând să participe la constituirea birourilor electorale, în condiţiile în care, în curând trebuie să înceapă pregătirile pentru organizarea alegerilor locale.
Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalul Buzău a reevaluat forma de protest iniţiată pe 21 ianuarie de suspendare a şedinţelor de judecată, ca urmare a deciziei de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraţilor. Prin urmare acţiunea de protest a judecătorilor capătă noi proporţii ducând la blocarea aproape în totalitate a instanţei. Magistraţii Tribunalului Buzău continuă protestul prin suspendarea activităţii de judecată pe termen nelimitat, incluzând acum şi pronunţarea în cauzele în care instanţa a dispus amânarea acestora, cu excepţia situaţiilor urgente, precum cele cu inculpaţi arestaţi. Mai mult de atât, începând de joi, 30 ianuarie, îşi suspendă activitatea şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice, iar Registratura şi Arhiva îşi reduc la limită programul de funcţionare.
„ Începând cu cu data de 30.01.2020, pe perioadă nedeterminată, reducerea activităţii compartimentelor Arhivă şi Registratură, care vor desfăşura program cu publicul în zilele de marţi şi joi, în intervalul orar 09:00-11.00.
Începând cu cu data de 30.01.2020 suspendarea activităţii Biroul de Informare şi Relaţii Publice până la încetarea formei de protest
Refuzul de a participa la constituirea Birourilor Electorale
Suplimentarea ordinii de zi cu privire la demersul personalului auxiliar de specialitate referitor la modificările legislative de eliminare a pensiilor de serviciu ale acestei categorii socio-profesionale şi susţinerea acestuia”, se precizează în hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalul Buzău.
Situaţia se complică aşadar pentru cetăţenii care sunt implicaţi, în procesele aflate pe rolul instanţei, dar protestul judecătorilor creează mari probleme şi în activitatea electorală. Refuzul de a participa la constituirea Birourilor Electorale, în contextul apropiatelor alegeri locale ar face practic imposibilă organizarea acestora, în absenţa judecătorilor care conform legii conduc birourile electorale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ