JUDEȚUL ARE UN NOU CETĂȚEAN DE ONOARE

0
35

Județul Buzău are un nou cetățean de onoare. Marin Dumitru, antrenorul în vârstă de 90 de ani, care a adus la Buzău primul titlu de campion național de box în anul 1957 și care a pregătit numeroase generații de boxeri a devenit cetățean de onoare al județului Buzău.
Momente emoţionante, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Buzău. Marin Dumitru, legenda vie a boxului buzoian, şi-a primit placheta de cetăţean de onoare al judeţului, după ce consilierii şi-au dat acordul în acest sens. Este o reparaţie morală pentru o valoare a sportului în general şi a celui cu mănuşi, care a pregătit multe generaţii de boxeri, pusă în practică de aleşii judeţului la propunerea unui grup de oameni de seamă ai sportului buzoian şi a unor oameni de afaceri.
Marin Dumitru a primit placheta cu titlul de cetățean de onoare, unui premiu de excelenţă în valoare de 2.000 lei și un buchet de flori.
După ce a primit premiul, pugilistul a ținut să mulțumească autorităților pentru premiul acordat și a povestit despre primul titlu de campion național al României, adus în Buzău.
Marin Dumitru a venit la Buzău în anul1956, punând bazele şcolii de box serioase de pe aceste meleaguri, la Clubul Voinţa, club înfiinţat în 1951. După un an de antrenorat la Voinţa, clubul buzoian devine fruntaş pe regiune, iar după încă un alt an, fruntaş pe ţară. Opt ani mai târziu apar şi primele rezultate de marcă. Printre pugiliştii buzoieni antrenaţi de Marin Dumitru se numără Costică Dinu, tatăl campionului mondial la cadeţi de mai târziu, Bogdan Dinu. Marin Dumitru a antrenat până la vârsta de 81 de ani.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ