JUDEŢUL BUZĂU, ÎNFRĂŢIT CU CHIŞINĂUL

0
38

Acordul de cooperare a fost semnat la Consiliul Judeţean
Judeţul Buzău s-a înfrăţit cu municipiul Chişinău prin semanarea unui acord de cooperare între conducerile celor două administraţii. Momentul a fost marcat printr-o şedinţă festivă, a Consiliului Judeţean la care au fost prezenţi şi oaspeţii de peste Prut. La evenimentul de la Consiliul Judeţean a fost prezent, de asemenea, deputatul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.
Buzăul este primul județ din România care semnează un acord de cooperare cu municipiul Chișinău şi cu Sectorul Botanica al Municipiului Chișinău. Înfrăţirea a fost oficializată, marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Buzău, la care a participat primarul Chişinăului, Ion Ceban şi pretorul sectorului Botanica al capitalei Moldovei, Diana Guba. Apropierea dintre cele două părţi este una firească, în opinia şefului Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.
Primarul Chişinăului, Ion Ceban a vorbit, la finalul şedinţei despre potenţialul relaţiilor dintre cele două părţi, semnatare ale acordului de cooperare.
Semnarea acordului, considerată drept un moment istoric de deputatul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, este un pas către viitor.
Județul Buzău și Municipiul Chișinău au convenit prin acordul semnat, stabilirea de relații de cooperare în domenii de interes reciproc, potrivit atribuțiilor de care dispun în conformitate cu legislația în vigoare. Cele două părți vor sprijini, în baza principiilor egalității și reciprocității, stabilirea de relații de prietenie și colaborare între locuitorii lor, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiu comunităților pe care le reprezintă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ