JUMĂTATE DIN CADRELE DIDACTICE BUZOIENE, NU SUNT VACCINATE

0
15

CEI MAI MULȚI SUNT ÎNSCRIȘI PE PLATFORMA NAȚIONALĂ DE VACCINARE, ÎN AȘTEPTAREA SERULUI ANTI-COVID-19
Aproximativ jumătate din cadrele didactice din Buzău nu sunt vaccinate împotriva virusului. Din cei 5600 de dascăli, numai 2700 au primit dozele de vaccin. Cei mai mulți sunt înscriși pe Platforma Națională de vaccinare, în așteptarea serului Anti-Covid-19. Conducerea Inspectoratului Școlar Buzău face un apel către angajații sistemului de învățământ buzoian prin care îi îndemnă la responsabilitate.
Deși vaccinarea în rândul cadrelor didiactice ar fi trebuit să fie o prioritate pentru instituții, la Buzău, în etapa a treia, aproape 3000, jumătate dintre aceștia, nu au primit serul. Dacă unii dascăli au primit dozele de vaccin , alții sunt pe listele de așteptare sau amână momentul vaccinării din motive de sănătate . La Liceul de Arte Margareta Sterian, din cei 130 de angajați, peste 60% au luat decizia de a se vaccina. Printre aceștia și directorul instituției.
Totodată, la liceul Pedagogic peste 70% din angajații instituției s-au vaccinat, iar ceilalți sunt pe listele de așteptare.
În schimb, la Școala Șfântul Andrei din Cartierul Micro XIV, numai aproape jumătate din dascăli au primit serul.
În mediul rural angajații sistemului de învățământ sunt mai reținuți. La Școala Gimnazială din Comuna Cilibia foarte puțini au ales să se vaccineze.
La acest moment, din cei 5600 de dascăli numai 2700 au reușit să se vaccineze. Conducerea inspectoratului școlar buzoian atrage atenția colegilor să fie responsabili pentru că vaccinarea înseamnă un mod de a scăpa de pandemie.
La sfârșitul lunii februarie autoritățile au venit în ajutorul educatorilor, învățătorilor și profesorilor din județul Buzău prin înființarea la sediul Casei Corpului Didactic a unui centru de vaccinare anti-Covid19. Acesta a fost închis după numai patru zile pentru că nu au mai fost cereri ale dascălilor de a se vaccina. Atunci, numai aproximativ 400 de angajați ai învățământului buzoian au primit serul aici.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ